Wet Maatschappelijke Ondersteuning

WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)

Word je al moe als je alleen al denkt aan een huishoudelijke taak? En je moet al helemaal niet denken aan alle verantwoordelijkheden die je hebt? Je bent continu druk in je hoofd en hebt het gevoel de controle kwijt te zijn. Alles kost energie en dat is net hetgeen wat je niet hebt. Het liefst zet je alles even op ‘pauze’ om rust in je hoofd te creëren. Herkenbaar? Ik help je om je bewust te worden van dagelijkse triggers zodat jij weer grip krijgt op je leven.

Met een achtergrond in sport, een master orthopedagogiek en een opleiding als natuurgeneeskundig therapeut, heb ik kennis opgedaan van zowel het fysieke als mentale aspect van de ontwikkeling van de mens. Dit helpt mij bij het doorgronden, begrijpen en plaatsen van bepaalde klachten. De afgelopen tien jaar heb ik mensen die zich fysiek of mentaal niet helemaal in balans voelen mogen begeleiden om hun potentieel weer optimaal in te kunnen zetten.

Aangezien beweging veel gezondheidsvoordelen kent en bijdraagt aan een voldaan en actief gevoel, gaan we tijdens deze trajecten vaak een stuk wandelen. Het letterlijk in beweging komen, activeert namelijk positieve prikkels in je hersenen. Gedachten en gevoelens komen in beweging en je zintuigen worden gestimuleerd. Dit zorgt niet alleen voor meer rust en ontspanning, maar helpt ook om cognitieve functies te herstellen en sociaal beter te kunnen functioneren.

Is wandelen niet helemaal jouw ding? Dan kan een sessie ook plaats vinden in mijn praktijkruimte of we zoeken een koffietentje op!

Video afspelen

In samenwerking met:

Scroll naar boven