Welkom!

 
Praktijk Resi biedt ondersteuning voor hulpvragen rondom opvoeding en ontwikkeling voor kinderen en ouders. Graag luisteren we naar jouw vraag, je zorgen of moeilijkheden, om samen te kijken hoe we jou en het gezin kunnen ondersteunen. Wees welkom.

Fijn dat je onze website hebt gevonden.

Iedereen zit weleens niet zo lekker in zijn vel en vaak vind je hier zelf ook weer een oplossing voor, maar soms is dat niet zo makkelijk en kom je er zelf even niet uit. 
Zit je al een tijdje te piekeren over iets dat je graag zou willen veranderen zodat je weer meer kunt genieten? Weet je even niet hoe je je eigen kwaliteiten weer op de voorgrond kunt zetten? Wij kijken en denken graag met je mee.
Heb je een hulpvraag voor jezelf of je kind of zijn er vragen waar je graag ondersteuning bij zou willen? Je bent welkom! Onze deur staat altijd open voor een gesprek.

Samenwerking

Praktijk Resi werkt samen met verschillende praktijken en organisaties in de regio. Op deze manier worden krachten en kennis gebundeld om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten bij jouw vraag. Vanuit Praktijk Resi wordt er voortdurend verder gezocht naar nadere samenwerkingen om het aanbod zo goed mogelijk te laten aansluiten op de diversiteit aan hulpvragen. Soms is begeleiding in de thuissituatie harder nodig en soms gaat het juist om behandeling in een andere setting. Daarnaast maken we ook regelmatig gebruik van een combinatie van gedragstherapeuten. In alle hulpvragen die verlopen via de gemeente wordt gebruik gemaakt van het 4-ogenprincipe van gedragsdeskundigen.
Wij staan ervoor dat je door samen te werken en kwaliteiten te bundelen nog meer kunt bereiken. 
Nog meer input, uitdaging en verrijking!

Debbie de honingbij

Lotte

Narges

Wat betekent dit voor jou en je kind?

Praktijk Resi kijkt samen met jou wat de hulpvraag is middels een vrijblijvend kennismakingsgesprek en vandaaruit wordt er gekeken welke collega of praktijk het best passend is.

Missie

Onze missie is dat ouders en kinderen het stuur van hun eigen leven weer in handen krijgen. Dit willen wij graag bereiken door het vertrouwen van kinderen en ouders te vergroten door hen inzicht in zichzelf te geven waardoor de eigen regie versterkt wordt.

Visie

Onze visie is dat alle inwoners in de regio met een hulpvraag voorzien worden van hulp op een laagdrempelige manier. Waardoor zij weer controle krijgen over hun eigen leven en de veerkracht versterkt wordt.

Kernwaarden

Voor kinderen en jongeren

Zit je even niet zo lekker in je vel, wil je graag zicht op de kracht die je in je hebt, worstel je met vragen of lasten? Kijk gerust verder op de website of neem contact op aan de hand van het contactformulier.

Ouders en verzorgers

Praktijk Resi biedt ook voor volwassenen diverse mogelijkheden. Als ouder kun je terecht voor diverse (opvoed)vraagstukken om samen te onderzoeken hoe we jou kunnen ondersteunen bij je hulpvraag. Voel je vrij om je vraag neer te leggen, dan kijken we samen hoe we je verder kunnen helpen.

Referenties

Wie zijn wij?

Resi

Ik heb me regelmatig afgevraagd waarom mensen doen zoals ze doen en waarom het soms zo lastig is om bepaalde patronen of gedachten te doorbreken. Vaak willen we wel veranderen, maar lukt het op de een of andere manier toch niet. Met een achtergrond in sport, een master orthopedagogiek en een opleiding als natuurgeneeskundig therapeut, heb ik kennis opgedaan van zowel het fysieke als mentale aspect van de ontwikkeling van de mens. Dit helpt me bij het doorgronden, begrijpen en plaatsen van bepaalde vraagstukken. Ik geniet er enorm van om samen met iemand op onderzoek uit te gaan. Dit geeft niet alleen een hele mooie connectie, maar creëert tevens bijzondere groeimomenten.

Persoonlijke ontwikkeling betekent voor mij groeien. En groeien is een kijkje nemen in het onbekende. Niemand is hetzelfde. Aansluiten bij wat een iemand nodig heeft om te groeien is wat mijn werk zo speciaal en uitdagend maakt, dit geldt zowel voor kinderen als volwassenen.In 2010 ben ik mijn praktijk gestart om kinderen, jongeren en ouders met uiteenlopende thema’s te helpen. Inmiddels is mijn praktijk uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie in samenwerking met deskundige hulpverleners.

Lotte

Debbie

Hoi! Ik ben Debbie en samen met mijn twee dochters, Gwen (2017) en Roxx (2021), en man, Arne, woon ik in het mooie Noord-Limburg. Ik ben orthopedagoog, hypnotherapeut, kinder-yogadocent, pionier, verbinder, creatieveling, sportieveling, open minded en gevoelig. En in de eerste plaats ben ik mens, net als iedereen: iemand met emoties, gevoelens, gedachten, struggles en onzekerheden.


Tijdens mijn behandelingen combineer ik wetenschappelijke kennis en technieken (zoals cognitief-gedragstherapeutische technieken, positieve psychologie en hypnotherapie), coaching rondom emoties, rouwverwerking, werken met beeldtaal en mijn eigen ervaring en intuïtie. Zo leer ik kinderen positiever denken; ze controle te leren hebben over hun eigen gedachten en omgaan met situaties door middel van hypnose; grenzen te leren voelen en aangeven; emoties te leren herkennen en reguleren en nog veel meer.

Ik zie het als mijn missie om zo veel mogelijk kinderen en jongeren te leren hoe ze zelf controle kunnen krijgen en houden over hun gedachten en gevoelens, zodat ze beter kunnen ontspannen, meer zelfvertrouwen krijgen en om kunnen gaan met de uitdagingen in het leven. Ik help kinderen en ouders zichzelf te helpen. 

Anneke

Ik ben Anneke Coolen-van Zutphen, zusje van 3 oudere zussen, dochter van mijn ouders, vrouw van een lieve man, moeder van 3 prachtige kinderen en vriendin van veel mooie mensen. De plek die ik in het leven inneem heeft mij gevormd tot de mens en professional die ik op dit moment ben. 
Zingeving is voor mij essentieel. Voor mij is dat het van betekenis zijn voor anderen. Ik doe dat op een intuïtieve en creatieve manier, waarbij ik diverse werkvormen heb om op te kunnen bouwen en om het abstracte soms ook even concreet te maken. Om mijn eigen vuurtje van binnenuit te laten branden ben ik graag creatief bezig, creatief in denken, voelen en doen.

Narges

Al van jongs af aan was ik ontzettend geïnteresseerd in het gedrag van mensen en vaak bezig met hoe ik de ander kan helpen. Met een hart vol zorgzaamheid straal ik graag warmte uit zodat anderen zich op hun gemak voelen bij mij.

Mijn creativiteit en speelsheid zorgen vaak voor het creëren van een veilige ruimte waarin kinderen zich vrij voelen om hun emoties en ervaringen te uiten. Met (h)erkenning en empathie bied ik graag ondersteuning en begeleiding aan hen die het nodig hebben.

Of het nu gaat om het ontdekken van iemands moeilijkheden door middel van improvisatie, het gebruik van expressieve kunstvormen of het verkennen van de kracht van verbeelding, ik probeer er altijd een unieke en leerzame ervaring van te maken. Het is dan ook geweldig om te zien hoe creativiteit en spel kunnen bijdragen aan bewustwording en een persoonlijke groei.

Tijdens de therapie ga ik samen met het kind een reis van zelfontdekking beleven, terwijl het kind tegelijkertijd de kracht van drama kan omarmen!

Romy

Natalie

Grandcare

Wij streven naar een organisatie met zo min mogelijk bureaucratie. Dat vraagt van onze professionals een hands-on mentaliteit waar veel ruimte is voor creativiteit. Dat is voor ons een belangrijke voorwaarde voor goede begeleiding.

GrandCare’s visie: mensen begeleiden, dichtbij en samen
GrandCare ziet de samenleving als een geheel van onlosmakelijk met elkaar verbonden individuen die elkaar op allerlei manieren beïnvloeden. Als we iets willen verbeteren, moeten we het met elkaar doen, juist ook door familie, vrienden en hulpverleners in de buurt daarbij betrekken. We vinden dat mensen zo veel mogelijk ruimte moeten krijgen om zichzelf te zijn, liefst in hun eigen omgeving.

GrandCare’s missie
GrandCare wil mensen hun eigen leven laten leiden op een manier waar zij zich prettig bij voelen, zij zichzelf kunnen zijn en binnen aanvaardbare normen en waarden. Daarom bieden wij hulpverlening die we onze eigen naasten toewensen.

Waar kunnen we bij ondersteunen?

Ons zorgaanbod bestaat uit begeleiding, behandeling, training en diagnostisch onderzoek.
Denk hierbij aan traumaverwerking, thuiszitten, gedragsproblemen, paniekaanvallen, eetproblemen, hoogbegaafdheid, rouwverwerking of teruggetrokken gedrag. Maar ook kinderen met kenmerken van autisme, ADHD of depressie. Voor meer informatie over het hoe en wat, neem een kijkje op mijn website.

Wil je met ons in contact komen?

Mail ons of vul het contactfomulier in en dan nemen wij z.s.m contact met je op!

Scroll naar boven