De Praktijk

Herstel de harmonie binnen jouw gezin

Wanneer één gezinslid niet lekker in zijn vel zit kan dit een grote impact hebben op het hele gezin. Je maakt je als ouder misschien zorgen om een van je kinderen, en als broer of zus mis je wellicht een stukje aandacht of voel je je tekort gedaan.

Een fijne sfeer in huis is voor iedereen in het gezin belangrijk. Hoe is dat bij jullie thuis? Loopt alles op rolletjes? Of zou het toch wel fijn zijn als je zoon of dochter wat vaker beneden kwam zitten? Ruziën broer en/of zus meer dan dat er gelachen wordt? En begrijpen jullie elkaar wel voldoende?

Ergernissen binnen een gezin zijn heel normaal. Maar dat wil niet zeggen dat je er niets aan kunt doen. Als deze ergernissen veel energie kosten is het absoluut de moeite waard om op zoek te gaan naar de achterliggende oorzaak. Iemand die met je meekijkt en ervoor zorgt dat de harmonie binnen je gezin hersteld, kan hierin de oplossing zijn. En dat is precies waar ik je graag mee help.

Kinderen 4-12 jaar

Merk je dat je kind niet onbezorgd kan genieten van dagelijkse dingen? Voelt hij of zij zich niet vrij? En reageert je kind regelmatig angstig? Dan is het tijd voor verandering! Niets is tenslotte frustrerender dan zien dat je kind niet lekker in zijn vel zit.

Jongeren vanaf 12 jaar

Wanneer je jouw zoon of dochter ziet struggelen en merkt dat ze er zelf niet uitkomen is het fijn om hem of haar wat handvatten te bieden. Zodat jij je zoon of dochter weer kan bereiken en er echt voor hem of haar kunt zijn. Merk jij dat het anders kan of zie jij je kind struggelen? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Ouderbegeleiding

Als jij als ouder weer goed in je vel zit en bepaalde angsten of ergernissen achter je laat, heeft dit een direct positief effect op de relatie met je kind. Zo wordt het opvoeden niet alleen leuker, maar verbetert ook de band tussen jou en je kind. Graag help ik jou met praktische handvatten en tips om de situatie op een andere manier te benaderen.

Veel gestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact op.

Dit wordt door de gemeente bepaald aan de hand van een ‘keukentafel’ gesprek. Het kan zijn dat een traject vergoed wordt op basis van de jeugdwet.

Ja, het eerste kennismakingsgesprek is gratis. Een eerste gesprek duurt ongeveer 20 minuten en kan telefonisch of via videobellen plaatsvinden.

De algemene richtlijnen van het RIVM worden gehanteerd. In de praktijk kan 1,5 meter gewaarborgd worden.

Een ander woord is gedragsdeskundige. Orthopedagogiek is een specialisatie in de pedagogiek die zich bezighoudt met de opvoeding. Naast het kind, wordt ook de omgeving meegenomen. Een orthopedagoog houdt zich bezig met leer- en opvoedingssituaties van kinderen en jeugdigen die niet helemaal lekker lopen.

Dat is heel wisselend en afhankelijk van de hulpvraag. Soms kan een doel al in een paar gesprekken behaald worden en soms duurt het wat langer om resultaat te boeken.

Nee, voor diagnostisch onderzoek verwijs ik door naar andere zorgorganisaties zoals de GGZ. Een observatie om inzicht te krijgen in gedrag is wel mogelijk.

In samenwerking met:

Scroll naar boven