Ouderbegeleiding

Ouderbegeleiding

Opvoeden is niet altijd even makkelijk, hier is tenslotte geen handleiding voor. Elk kind en elke ouder is anders. Deze verschillen geven mooie momenten, maar soms ook uitdagingen. Wat als je elkaar niet of verkeerd begrijpt, of je goed bedoelde adviezen in de wind geslagen worden? Je wilt je kind graag beschermen en streeft ernaar om je kind zo op te voeden dat hij of zij later zijn eigen weg kan volgen. Dit pad kent de nodige hobbels. Je wilt als ouder niets liever dan er voor je kind zijn, maar wat nou als je zelf soms even helemaal ‘vol’ zit? Ook jij hebt het druk: je baan, het huishouden, sociale leven én je eigen emoties. Nee, natuurlijk ben je zelf ook niet altijd helemaal ‘zen’. Hierdoor reageer je soms anders dan je zou willen, met als gevolg dat je het gevoel hebt te kort te schieten. Een andere kijk of benadering is vaak al voldoende om de harmonie binnen het gezin weer te herstellen.

Als jij als ouder weer goed in je vel zit en bepaalde angsten of ergernissen achter je laat, heeft dit een direct positief effect op de relatie met je kind. Zo wordt het opvoeden niet alleen leuker, maar verbetert ook de band tussen jou en je kind.

Graag help ik jou met praktische handvatten en tips om de situatie op een andere manier te benaderen. We gaan samen achterhalen waarom je je zo voelt, en wat de oorsprong van bepaalde triggers is. Wanneer je namelijk begrijpt waar een bepaald gevoel of reactie vandaan komt, kun je er bewust voor kiezen om het anders te doen. Door de kennis van het brein en de taalregels van het onderbewuste te volgen, help ik jou om antwoorden te vinden.

In samenwerking met:

Scroll naar boven