Methodieken & werkwijze
Samen gaan we aan de slag met jouw hulpvraag.
Daarbij zorg ik voor een prettige omgeving, waarin je de ruimte hebt om te praten, na te denken en natuurlijk ook om te lachen. Vooraf bespreken we welke methodiek het beste past bij jouw hulpvraag. Hierbij maak ik gebruik van een of meerdere van onderstaande methoden:
PMA (Progressive Mental Alignment)
De PMA-vraagmethodiek is een nieuwe gesprekstechniek die zich richt op de kracht van de werking van het brein. Soms voel je je bijvoorbeeld vervelend maar je weet niet precies waarom. Zo word je bijvoorbeeld, té snel boos of verdrietig. De manier waarop je reageert past niet in de context van de situatie. Met de PMA-methodiek help ik jou om dit soort situaties bij de oorzaak aan te pakken. Door de kennis van het brein en de taalregels van het onderbewuste te volgen, help ik jou om je eigen antwoorden te vinden die zijn opgeslagen in jouw brein. Met als gevolg: de triggers zorgen niet meer voor een negatief gevoel, waardoor je kan reageren zoals je wilt reageren. Wil je meer informatie over PMA? Neem dan een kijkje op deze website: www.pma-resi.nl
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)
Deze methodiek is geschikt om mensen die nog steeds last hebben van een eerdere traumatische ervaring, te helpen. Vaak leiden herinneringen aan die gebeurtenissen tot angsten of nachtmerries. Met EMDR verliest de herinnering uiteindelijk de emotionele lading en worden de negatieve effecten verminderd. Meer weten: EMDR.
Speltherapie
Deze vorm van psychotherapie voor kinderen gebruik ik om in de leefwereld van het kind te komen en hen verder te helpen. Spel blijkt een effectief middel om een kind te leren begrijpen, niet elk kind houdt tenslotte van praten. Spel is de taal van het kind. Het geeft kinderen de gelegenheid om te ontspannen, bewust te worden van gedachten en gevoelens en deze te uiten. Door het spel kunnen nieuwe ervaringen worden opgedaan en kan geëxperimenteerd worden met allerlei vormen van gedrag. Zo krijgt het kind de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen en emotioneel en cognitief nieuwe inzichten te verwerven.


Systeemtherapie
Een andere naam voor systeemtherapie is gezins- of relatietherapie. Deze vorm is meer praktisch dan analytisch. Het valt onder de categorie familietherapie. Naast het individu, gaat het ook om de onderlinge relaties binnen het gezin. Zo wordt er gekeken naar het verbeteren van de interactie tussen verschillende personen binnen een huishouden. Dit zorgt voor betere communicatie en meer onderling begrip.
Oplossingsgericht- en activerend werken
Door net even anders te kijken, te focussen op kwaliteiten in plaats van de problemen, ontdekken we samen waar je kwaliteiten liggen en wat er mogelijk is. Je wordt je bewust van je interne en externe krachtbronnen (hulpbronnen).


Wandel-coaching
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wandel-coaching zeer effectief is voor mensen die last hebben van stress, piekeren of een burn-out. Het letterlijk in beweging komen activeert positieve prikkels in je hersenen. Gedachten en gevoelens komen in beweging en je zintuigen worden gestimuleerd. Dit zorgt niet alleen voor meer rust en ontspanning, maar helpt ook om cognitieve functies te herstellen en sociaal te functioneren.
Positieve psychologie
De gedachte van de positieve psychologie is dat wanneer je je richt op de positieve zaken in je leven je beter in staat bent te dealen met tegenslag, pijn en verdriet. In tegenstelling tot de traditionele psychologie focust de positieve psychologie zich op het positieve in je leven. De zogenaamde sterke punten dus. Denk aan prettige emoties, positieve ervaringen, goede eigenschappen, fijne gedachten en gevoelens die je leven de moeite waard maken. Dit bevordert je welzijn en vergroot je veerkracht; het laat je floreren en maakt je gelukkig(er).

In samenwerking met:















