Jongeren vanaf 12 jaar

Jongeren vanaf 12 jaar

Is jouw zoon of dochter ook een ster in het maken van 2-woord zinnen als ‘Goed hoor’, ‘Ja, mam’, ‘nee pap’, ‘Ben weg’? Moet je hem of haar bijna ‘vangen’ om te horen hoe de dag was? Of maak je je zorgen om bepaalde keuzes die jouw kind maakt?

Dan kan dit zorgen voor vervelende confrontaties, die de gezelligheid in huis niet bevorderen. Maar hoe verander je dat? Hoe creëer je weer een gezellige sfeer in huis? Vaak ligt de oplossing in communicatie. Als je elkaar weer begrijpt, ontstaat er ook weer ruimte voor een goed gesprek of om samen te lachen.

Jongeren reageren niet zomaar op een bepaalde manier. Bij een heftige reactie, die niet in de situatie past, is er meestal iets anders aan de hand. Dit is voor omstanders vervelend, maar ook voor de jongere zelf. Jongeren maken belangrijke ontwikkelingen door. Ze zijn het vaker niet dan wel met je eens en hebben de behoefte om zelfstandig te worden. Deze ontwikkeling is normaal. Maar wanneer je jouw zoon of dochter ziet struggelen en merkt dat ze er zelf niet uitkomen is het fijn om hem of haar wat handvatten te bieden. Zodat jij je zoon of dochter weer kan bereiken en er echt voor hem of haar kunt zijn.

Merk jij dat het anders kan of zie jij je kind struggelen? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Samen met jouw zoon of dochter bekijk ik hoe ik kan ondersteunen op een manier die bij hem of haar past.

Benieuwd wat we voor jou als ouder kan betekenen? Lees dan verder onder ouderbegeleiding.

In samenwerking met:

Scroll naar boven