Informatie voor jongeren zelf

Info voor jongeren zelf

Iedereen heeft weleens een rotdag, dat is heel normaal. Het kan helpen om dit met een vriend of vriendin te bespreken, maar soms is dat niet genoeg. Als je je regelmatig vervelend voelt kun je daar veel last van hebben. Het kan zelfs je hele dag beïnvloeden. 
Herken je dat, dat je het lastig vindt om voor jezelf op te komen? Ben je snel boos, onrustig of verdrietig? Vind je het moeilijk om een probleem los te laten en heb je er op dat moment geen controle over? Je bent niet de enige!

Samen gaan we waar jouw boosheid, irritaties, angsten of concentratieproblemen vandaan komen. Daarnaast kan het voorkomen dat je niet lekker in je vel zit of dat het even niet zo lekker gaat op school, zonder dat je precies weet waarom.

Ik kan je helpen als je bijvoorbeeld:
– Veel zorgen hebt over iets
– Het gevoel hebt dat je ‘anders’ bent
– Veel piekert
– Je onrustig voelt
– Moeilijk kan slapen
– Vaak boos bent
– Gepest wordt
– Bang bent voor bepaalde dingen of situaties
– Het lastig vindt om met andere kinderen om te gaan
– Veel ruzie hebt thuis of op school
– Weinig zelfvertrouwen hebt
– Je moeilijk kan concentreren
– Niet naar school durft

Voor alles wat je doet of voelt is er een reden. Vaak heeft die reden te maken met dingen die je eerder hebt meegemaakt, maar waar je je niet meer zo bewust van bent. Deze gebeurtenissen zijn echter wel opgeslagen in je onderbewustzijn. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak hiervan. Zodat jij in staat bent om dagelijkse triggers te herkennen die zorgen voor dat nare gevoel. Daarna is het voor jou veel makkelijker om anders te reageren in situaties en voel je je niet langer zo vervelend.

Referenties

In samenwerking met:

Scroll naar boven