“Ieder kind verdient het om goed in zijn vel te zitten”

Praktijk voor orthopedagogiek voor kinderen, jongeren,
opvoeders, gezinnen en scholen.

Welkom en fijn dat je onze website hebt gevonden.

Als ouder ken jij je kind als geen ander. Je merkt het meteen als er iets is. Je kunt er alleen niet altijd de vinger op leggen. Enorm frustrerend. Elke ouder wil tenslotte dat zijn kind goed in zijn vel zit. Maar soms weet je niet hoe je kunt helpen en dat is heel normaal en begrijpelijk. 


Denk bijvoorbeeld aan een peuter die flinke driftbuien heeft die een impact hebben op het hele gezin. 
Of een puber die zich terugtrekt op zijn kamer en wat je ook doet, je lijkt geen contact te kunnen krijgen. Groei en ontwikkeling gaan niet altijd vanzelf. 


Onthoud dat iemand nooit ‘zomaar’ op een bepaalde manier reageert. Dit gedrag heeft altijd een oorzaak, ook al is die niet altijd duidelijk zichtbaar. Vaak heeft het te maken met situaties die we eerder hebben meegemaakt en waar we een negatief gevoel aan gekoppeld hebben. Deze vervelende gevoelens kunnen in het dagelijks leven (onbewust) getriggerd worden en daar kun je behoorlijk last van hebben.

Wat kan praktijk Resi voor jou en je kind betekenen?

Wat is er aan de hand? En welke impact heeft dit op het dagelijkse leven? Deze vragen staan centraal tijdens een traject. In plaats van het leren omgaan met de gevolgen, pakken we de oorzaak van een bepaald gevoel of gedrag aan om het vervolgens te kunnen transformeren naar een positief gevoel en waardoor bepaald gedrag vaak niet meer nodig is.


Er zijn diverse mogelijkheden waarop we jouw kind kunnen ondersteunen. Van een gesprek, een creatieve activiteit tot een wandeling in de buitenlucht. We kiezen altijd voor een aanpak die het beste aansluit bij jouw kind en de hulpvraag. 
Klik hieronder voor meer info over de verschillende methoden.

Referenties

In samenwerking met:

Scroll naar boven